background

kakLUNG tunang :D

 26 june 2011 . hee ! selamat bertunang kaklung ! ta sangkee da jdik tunang orang daa ! hahah ! cepad - cepad laa kawen :) nanti bole ana jdik flower gel ! HAHAHA ! *nak muntah ! =.="

 sarung cincin :)

 daniel . anak buah ! err .. sye da jdik makcekk ! hahah


oke . yang kecik depan nie anak kelahiran london :)
* abg dye kat blakang sentiase jge rmbut yg pacak uh !
mereke sgtt comel !!


 kek pihak lelaki bagi ..


 kaklung dan shah

 oke . ta lame lagi kami lak . hahah ..


 :D kaklung shantek ! hahah



oke ! budak tecik niee ! WAJIB TAYANG ! haha ..
amani sygg !!

akhirnyee ..

assalamualaikumm ...
hyee blogger :) oke , entri kali nie syee mau kasi tawuu awak - awak sume ! sye da ta tkot jumpe dentist ! hahah . petang tadi kne pakse ngan ayah pegi klinik gigi jugakk ! sbb saked sgt daa .. nak makan pong susa ! smpai je klinik uh orang yg jge kaunter uh tanye .. saked mne ? saked mcm mne ? boleh tydo malam ta ? * oke mcm dye je doktor . :P hahaha .. orang ta ramai so , aku smpai2 jee . afer 10 minit msuk blek dokter uhh .. dokter laki . * hensemm wakk ! hahah :) soalan fes mesti ckp .. saked mne ? saked mcm mne ? boleh tydo malam ta ? * memang soalan wajid tnyee kee kalaw g klinik gigi ? hahah . [ sye ta pernah g klinik gigi laa before nie ] dekad sejam gak laa .. sye dalam tuh .. cuci gigi . then kne tampal ! duhhh ! ngilu kot . till now sye rase gigi yg kne tampal nie ngilu .. oke ! dah setel semua .. pergi lah kauter bayaran . nak taw brape ? smalam ayah ckp mybe 60 HENGGET kann .. skali hammekkk kaww !! RM140 .. hahah . murahh jee uhh ayah cakap ! cuci rm60 .. then kalaw tampal rm40 .. saye kne tampal 2 gigi .. means rm80 ! haa .. * blaja mengire ea anak - anak . hahah .. so ! yang maseh bersekolah uhh ! jgn cabut lari ea bler ade nurse panggil korang kat klas untuk check gigi ! FREE jee kan ! haa ! untung laaa .. hahah :P okelaa thats all from mee bebehhh .. akhir kate .. jge laa gigi oke :) hahah .. byebyeeee ...

malam nie maharajalawak final kan . ahh sye ta kesa sape - sape menang . sbb sye mnat semua finalist nie :)
jozan ! sepah ! nabil ! jambu !

semua status student KPMBM pasal result ! duhh ! cuakk sehh ! huh . hari - hari sye tunggu abg posmen .

sotsetsotset : oke imam muda HASSAN ADLI dapat ke final ! harap sgt dyee menang tuk musim2 niee .. :)

gigi meragam

assalamualaikummmm .. hyee peepps ! oke . entry kali nie nak luah perasaan pasal gigi . HAHA ! hari tuu saye saked gigi . hari nie punnn .. sye saked gigi .. haishh .. mood saye terganggu .! gigi berdenyut ! tak ke saked ! aduhh .. ari tuu .. wat rawatan sendri kumur - kumur ngan air gule garam . then tahan jee .. sbb ta nak jumpe dentist ! oke .. sye takot laa . kang ta pasal - pasal kne cabut gigi .. tu satu .. lagi  satu kalaw da cabut gigi kan .. dye nak ke tumbuh blek . kalaw ta tumbuh ! cene syee nak kunyah ! haaa .. =.=" tapi tadi sye yakin sye kne gak jumpe dentist ! so cakap kat ayah .. sye nak g klinik tapi bukan ari nie .. bukan esok . sye ta redy lagi . HAHAHA .. ari sabtu mybe . sje nak check it out mne yang patut then service ahh gigi - gigi nie hahah ! .. then ayah cakap mybe 60 HENGGET !!! * wooii aku nak check gigi jee kot . bkan nak bli gigi ! aduhaduh ! dlu kat skola .. free jee tiap - tiap tahun aku check gigi .. * patut laa kecik - kecik dlu ibu aku ta pernah bwak aku jumpe dentist nk cabut gigi .. cabut sendri lagi bgus .. free ! :) sokayhsokayh .. kaw da besa da ruzanarohidan .. malu lah kat orang kaw takut nak g jumpe dentist ! haishh ! * badan jee besaa ! :P and buad mase skang nie .. jgn sape - sape kacaw saye oke .. saye nak rehad kan gigi syee . haisshh ! rase cam nak terkeluar air liur menahan saked niee ! cepas lah sehad gigi oii !! :(


i wish u know ! :)

  • Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
  •    Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
  •   Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
  • Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
  • Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.
  • Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
  •  Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.
    • Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
    •  Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
    •  Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan. 
      • Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan ia mengenalimu dengan lebih mendalam.
      •  Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri !
      •  Selepas sorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
      •  Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.
        • Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!
          •  Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. 
          •  Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik. 
            • Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.
            • Senjata wanita adalah airmata !
            •   Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...
            •    Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa 


             sotsetsotset : saye dapat info niee kat Oh!belog.com .. rajen - rajen laa ke sane ea :)

            tade tajuk !

            saye maken excited nak tggu result ! pantang dengar posmen datang .. saye kompem kua ruma hahah ! aduhh . takot laa .. cene laa result saye en .. hope so tade repeat or any else yg boleh mengecewe kan saye ! hmm ..
            cuti dah nak habes ! jadik sye kne manfaat kan seelok - elok nyee .. hahah .. so my wishlist cuti nie .. hamper semua nye da tunai kan .. hahah ..

            * wayang [ nur kaseh ] dah dapat tgok :)
            * buli adek sdare [ farah amani ] dah puas dah . :)
            * lesen hamper siap ..
            * jadik suri rumah [ sepanjang mase ! ]
            * shopping sudaa :)

            tu jee laa yg sye engat .. rase cam ade lagi kot . tpi ... ntah laa . heheh


            p/s : sape - sape boleh tolong ajar sye pujuk orang ta ? hehehe .. :D




             
             nurfarah amani muhammad ! syggg awk ketat - ketat lah adekk !

            dah habes !

            ouhh ! sumpah bosan gilerr bler cuti sekola da abes ! adek da balek asrama ! hmm ! sape nak teman saye kat ruma ! ayah keje ! ibu keje ! abg pun keje ! mencii ahh ! dlu time cuti ade adek sye bole laa sye sakat2 ngan die bler bosan ! niee dye da blek hostel saye nak nyakat sape ! duhhh ! slalu kne tinggal en sengsowang kat ruma nie ! errghhh !! bosan ! bosan ! bosan ! huh !!

            sotsetsotset : nie rase nak kawen cepat - cepat niee ! hahah ! :P

            bencilaa !

            TAK HABES - HABES DENGAN UNIKL !! grrr !!!

            p/s : eishh ! ta mcam benci lakk aku kan ! hmm ! 
            * sabar ruzanarohidan ! 
            " marah itu mudah , sabar itu indah "

            lesen !

            assalaamualaikummm !!
            hyee peeppss ! oke ari nie sye nak ckp pasal lesen ! haaa .. pagi tdy g wat latihan menunggang motosikal utuk JPJ . patut 2 jam .. tpi sye wat ta smpai sejam punn . hahah . pakcik tu kate sye da hebad ! * well ! hahaah oke ! now saye nak ctew nie . tdy kat atas litar uhh ade sorang pakcik nie .. jatuh . jatuh depan - depan sye . haihh ! kesian sye tgokk . sye nak tolong . tpi segan . hihiihi .. hmm ! then kesian kat budak pompuan sorang ni .. orang nye lemah lembut .. dye ta dpt nak start motor uh sbb ta larat . heheh . maklum laa kat situ mne pakai "button start" tuu . da laa moto berat [ moto kriss ] ! moto lame ! * sye naek ats tu pun kaki sye terjongkit ! hahah ! * kurang tinggi kan . tensen dak pompuan tuu .. hmm slamat laa sye agak kasar siket . hahah . * senang ctew sye kuat laa bole start enjin tu ! hahah .. [ tgok org laa wehh ! HAHA ! ]

            * sye ade lesen moto jee ! sye ta berminat nak amek lesen kete lagi ! sbb ... kalaw sye da reti bwak kete mesti ade orang nak numpang kan ! * nmpak tak betape kedekut nye sye ! HAHAH !

            sotsetsotset : boleh plak pakcik yang jge litar uh kate aku form 4 ! agak2 lahh .. kalaw ckp form5 bole tahan laa kan . aduhh ! sye taw laa sye ta cukup ketinggian ! erggh ! *annoying

            THUMBS UP imam muda !



            heyy peeppss ! oke . ari nie sye nak bercerite tentang .... IMAM MUDA musim ke2 ! terbaeekkk ! skang mggu ke berape da ea ? tdy sye tgok ulangan mggu ke 6 kalaw ta silap . thema dyee .. kekeluargaan ! bestt ! terbaekk laa imam - imam mude nie ! haa !! respect kat dorang habes - habesan .. ! tugasan mereka mggu ke6 tuu .. kne jdikk kaunselor untuk laki bini yg nak cerai .! haa ! tergelak - gelak aku nengokk ! laki bini gaduh depan imam - imam mude uhh ! kalaw sye laa kat depan laki bini uhh .. aku sepak sengsorang ! haa . setel ! HAHAHA !! tapi TAHNIAH imam muda .. boleh handle .. even dalam hati tu .. haaaa !! pkir lah sendrikk ! oke .. ! thats all ! gud luck laa semua nyee ! daaaaa . . ! :)


            oke ! imam muda hassan adli :) heheh ! doa - doa kan laa dye menang utk musim nie oke ! sememang nye ini laaa imam muda yg kita perlu kan . suke sgtt care penyampaian dye ! terbaekk ! suare pun sedap :)
            * abg fasi kem sekola sye time sye SPM :) memang bestt sgatt dye bg ceramah ! n dye gilerr kucin ! hihihih !
            [ imam muda terbaek minggu ke3 ! ]
            kate abg hasan " kucing ade tangan " hahaha !

            P E R L I S

            heyy peeppss ! oke . akhirnye sye da smpai ruma daa .. seminggu kat perlis mmg agak bosan . ari - ari ujan ! hadooii ! memang sedap laa tidoooo .. hahah . sane musim buah mangga atau orang sne panggil mempelam .. *yeke ? hahah ! ye kott .. berkotak - kotak parents aku bwak blek KL . hmm ! memang bnyak sgtt laa .. mcm2 jenis .. mangga harum manes laa .. salaa laa .. ntah laa byk lagi . hahaah ! then yg agak terkilan nyee sye ta dapat lawat kubur atuk sye .. :( makcik sye ckp bhaye .. sbb ade harimau .. * bunyik cam klaka kan . tpi betul kot . tanah perkuburan kat kampung sye semacam . di kelilingi hutan yg agak tebal ... lagi2 , kubur atuk kawasan paling dalam .. da laa tade orang jgee . hmm ! * ayah janji raye nanti bru lawat kubur atuk .. hmm :(

            atuk : sori eaa ta lawat atuk .. raye nati kakak lawat oke . atuk tggu taw :(

            rinduuu atuk sangad - sangad ! :(